fredag 30 oktober 2009

Sista Halloween LOn...

...... jag lovar ;-)



Jag har mistat bakgrunden med svart för att dämpa det gröna lite. Huset och Halloween har jag skurit med sillen och "we want candy" är det nya 4x8 Haunted alfabetet. Killarna på kortet är Melkers äldre kompisar som var här och spökade ifjol. Då var vi inte beredda men hade lite godis hemma som tur var. I år har jag laddat upp med tablettaskar så det räcker till alla otäcka varelser som hittar hit.

I morgon är det Halloween-party för killarna hos en tjejkompis och på kvällen ska vi till min farbor och faster på en bit god mat och trevligt umgänge.

Ha en underbar fredagskväll!
Kramelikram Veronica

tisdag 27 oktober 2009

Snart Halloween

Jaja, jag vet att vi inte firar Halloween här i Sverige men jag tok-gillar färgerna och figurerna =)
Här har jag lekt med Silhouetten igen och några pappkassar från jobbet. Vi ska egentligen lämna ut dem med just det märkets bågar men det är inte alltid vi kommer ihåg det så det blir en del över och de är i perfekt storlek att altra.



Det syns lite dåligt men jag har snörat kängorna med orange floss =)



Å så lite godis....



Fick lite "påtryckning" av Susan på Scrapyland att Jellybeans inte var direkt Halloween men det var det enda "amerikanska" lösgodiset de hade på Ica ;-)



Det var allt för idag.
Kramelikram Veronica

söndag 25 oktober 2009

Helgens skörd av LOs

Som jag skrev tidigare var miniträffen hos Stellas en lyckad tillställning. Bra lokal, lagom mycket folk och bra upplägg. Har redan bokat in de två kommande träffarna i februari och april =)

Vi fick fyra utmaningar och en av dem var en Valfri LO och jag gjorde denna med kort på Viggo. Han var hemma med feber en dag och vi bakade scones. Jag kom inte på något bra att skriva i pratbubblan så jag lämnade den tom så länge.



Den här LOn slängde jag ihop det allra sista innan vi åkte hem och var inget tävlingsbidrag men materialet var med i det härliga välkomstpaketet.
Hade lite funderingar på om det stavas briller eller brillor men det fick bli lite västgöskt ;-) Glasögon blev lite för långt för att passa in..



Den här LOn gjorde jag till skisstävlingen och kan ni tänka er - jag röstades fram som nr 1 =) Så himla kul!



Detaljbild på blommorna



Detaljbild på de härliga molnen. De kom till först för att dölja julgranen som syntes i hörnet på kortet. Det är taget i somras när vi var på släktträff. Vi skulle ha varit hemma hos Martins kusin och de brukar hänga upp godis ett "godisträd" som barnen får plundra efter maten. Allt var förberett men så blev det för dåligt väder för att vara ute så vi fick hysa in oss i bygdegården istället och där fanns inget träd men väl en julgran.

Jag hade svårt att hitta något som passade i övre hörnet på kortet tills jag såg lite närmare på Viggos härliga t-shirt och då var det hela löst =)



Sista LOn är en lift av Teres LO. Även här är en del av materialet från välkomstpaketet. Och tänka sig - jag vann första pris för den här också!! Snacka om en lyckad dag för lilla mig ;-)



För mig en ovanlig LO utan någon rubrik, inte ens något stansat... ;-)



Jag gjorde ett kort också men det har jag lyckats att slarva bort, eller ja, jag har inte packat upp så noga än så det dyker väl upp någonstans. Jag vet att jag la ner det med något annat och tänkte att det kommer jag nog ihåg, men tydlingen inte ;-)

Nä nu väntar söndagsjäsning i tv-soffan. Jag köpte en Cards-tidningen som jag tänkte njuta av tillsammans med Wallander.
Hoppas ni får en underbar ny vecka =)
Kramelikram Veronica

Hemma igen....

Ojsan vad snabbt de här två dagarna gick! Jag hann knappt komma hem till Anna Maria innan det var dags att gå å lägga sig. Fast lite pyssel hann vi med, vi lekte med min Silhouette och Anna Maria visade mig en massa trixs med distresserna. Vilken tur att vi kan så olika saker så vi kan lära av varandra =)

Gårdagens miniträff hos Stellas var verkligen lyckad. Det var första gången jag träffade mysiga Jenny och Teres och jag blev glatt överraskad att butiken var så stor och välfylld (fast jag gjorde mitt bästa för att minska varulagret innan dagen var slut ;-)

Måste röja lite här hemma och förbereda dagens Knytte men sen ska jag fota de LOsarna jag hann med igår och lägga upp, förhoppningsvis i kväll.

Kan tillägga att detta var rätta helgen med vintertid, behövde den där extra timmen i morse =)

Kramelikram Veronica

torsdag 22 oktober 2009

Kvalitetstid...

... ska det bli i helgen. Inte med mina barn (i alla fall inte förräns på söndag) utan med världens bästa Rimna =) I morgon bitti svänger jag förbi mamma med grabbarna och sedan bär den av pysselsaker fullastade bilen till Hallsberg och Anna-Maria.

Det ska bli så himla kul att umgås och pyssla lite och på lördag är det dags för mini-träff hos Stellas. Längtar =)

Får ta tag i min packning så jag inte glömmer något men först tänkte jag visa ett Halloweenkort jag gjorde för ett tag sedan och skickade till Susan på Scrapyland, i det stora landet over there. Jag gillar verkligen halloween-stilen med orange/lila/grön och alla "läskiga" figurer och nu var det extra kul att göra ett kort när jag hade någon speciell att skicka det till.

Visst är fladdermössen söta? De är utskurna med Silhouetten.

Trevlig helg och Kramelikram

tisdag 20 oktober 2009

Ni vet kortet med brandmannen på som jag visade häromdagen? Melker ville så gärna ha det och jag trodde att han skulle sätta upp det väggen i sin lilla pysselhörna men han hade visste andra planer ;-)

Och här ser ni resultatet, en halloween teckning/LO. Han motiverade sönderklippningen med att han VERKLIGEN behövde elden, MED grönt och blått bakom ;-)



Okej, jag vet att jag är en opartisk mamma men visst är häxan söt =)

Kramelikram

måndag 19 oktober 2009

Vad Kul!!

Titta in här =)

Kramelikram Veronica

Lekt lite med dockor...

Qks paperdolls är så roliga att leka med. Jag fick lite utstansade "kläder" och en brandmansdie av underbara Susan på Scrapyland. Så här blev resultatet av min lek med klippdockorna.



Titeln lyder: När jag blir stor ska jag bli BRANDMAN ...eller FARFAR

Alldeles nyligen frågade jag Viggo vad han skulle bli när han blev stor. Snabbt kommer svaret Brandman (killarnas dagmammas man är brandman och de har hälsat på honom på brandstationen)
eller farfar! Jag blev aldrig på det klara med om han ville BLI EN farfar eller SOM SIN farfar. Hans farfar är månskensbonde och Viggo är väldigt faschinerad av hans traktor, tröska och annat spännande.
Nu är ju farfars hår och skägg lite gråare men annars är det faktiskt lite likt honom ;-)



Inte det snyggaste jag gjort men jag ville leka "slut" på de utstansade håren jag fått.



Min första tanke var att skriva "In case of emergency - sleep with a fireman" men jag var lite osäker på hur det skulle tas "over there" ;-)

Nu väntar jag bara på resten av utstyrslarna jag har beställt =)
Kramelikram Veronica

onsdag 14 oktober 2009

En barnfamiljs mardröm

Så här ser det ut i vår tvättstuga just nu!!! För en småbarnsfamilj vars hulliganer gör av med minst ett ombyte kläder per dag betyder detta kaos. Har vi tur räcker det med att byte nåt kol (eller vad det nu hette) har vi otur är det en ny tvättmaskin som behövs. Vi får se vad min mekaniker säger i morgon när reservdelen anländer.



Håll tummarna, det finns så mycket annat jag hellre lägger de där tusenlapparna på än en ny tvättmaskin ;-)
BTW, det gula hålet i väggen till höger i bild ska inhysa en strömbrytare nån dag när Martin hinner/orkar och i samma veva kanske han kan måla dörrfodret vitt =) Jaja så är det att vara gift med en hantverkare!

Nä nu väntar True blood
Kramelikram

Gluggen är ett faktum =)

I går morse lossnade äntligen Melkers lösa tand. Jag hörde bara ett -Oj, nu lossnade den! från tv-soffan. Så igår kväll la vi den i ett glas med vatten på fönsterbrädan. Melker var VÄLDIGT noga med att jag inte fick dra ner rullgardinen hela vägen ner för tänk om tandfen inte skulle se tanden eller inte hitta till hans fönster ;-)

I morse vaknade han extra tidigt och jag hörde några tassande steg och så klirret av ett glas och så ett lågt - Yes, en guldpeng!!
Sedan tassade han till trappan och "viskade högt" till Martin som var på nedervåningen - Pappa, tandfen hittade hit!

Nu har han stora planer på hur han ska spendera sin enorma förmögenhet =)

Kramelikram Veronica

måndag 12 oktober 2009

Lös tand

Min lilla bebis är visst inte så liten längre.... Han blev helt plötsligt 5½ år och är snart tandlös.

Melker har fullt sjå med att vicka på sin lösa tand och de senaste kvällarna har han varit jätterädd för att tappa tanden under natten. Hans inte alltid så pedagogiska mamma råkade visst berätta om när hon var liten och inte vågade dra ut sin lösa tand och svalde den under natten..... ;-)



Inte det bästa kortet men Melker ville så gärna visa upp sin lösa tand (det är den vänstra mittentanden i nederkäken ;-)

Det blir nog garanterat ett glugg-kort att scrappa senare i veckan =)

Kramelikram Veronica

söndag 4 oktober 2009

World Card Making Day

WCMD var det igår och Inkido firar med härliga tävlingar den här helgen. En av dem var en skisstävling och här är mitt bidrag:

Det blev ett grattiskort till min lillebror som igår firade sin 30årsdag. Det blev en härlig mix av ljusblått och brunt. Det syns lite dåligt på kortet men det är faktiskt tre pärlor i övre vänstra hörnet =)

Kramelikram Veronica

torsdag 1 oktober 2009

Tiden går fort....

... när man har roligt!

Tänk att det redan har gått ett år sedan jag började som DT för SM och nu är det slut. Jag har lite annat spännande på gång men inget jag kan avslöja än ;-)

Tänkte visa de två sista LO jag gjorde för dem. Först ut är en Halloween LO och eftersom jag inte hade några bra kort lämnade jag det tomt så länge. Grabbarna gillar att klä ut sig så jag får ta något "spökigt" kort och montera. Jag har bara använt min silhouette, svart spray och några knappar.

Den sista tiden har Viggo börjat var och varannan mening med "Hallå kolla..." och har man inte svarat honom direkt kommer det ett snabbt "Hallå kolla på mig DÅ!!"

Jag försöker skriva ner alla roliga saker grabbarna säger och förhoppnigsvis kan jag överföra det till en LO.

Här har jag använt Silhouettes Print & Cut igen...



Kramelikram Veronica