måndag 10 augusti 2009

Pirater i familjen

På lördagar och söndagar har Melker lapp för sitt vänster öga för att träna upp (det sämre) högre ögat. I början hade vi stora problem att få honom att använda lappen men så när vi sa att han såg ut som en pirat blev det hela mycket roligare. Han har varit väldigt förtjust i pirater och sjörövare ett tag nu och favoritfilmen är "Pirates of the Carribean" så det hjälpte till.
Nu gnäller han lite när vi ska ta på lappen på helgmorgonen men det går förvånandsvärt bra.

Scrap-Mart hade rea på lite "gamla" revolution-dies för ett tag sedan och jag passade på att köpa klippdockan + lite olika kostymer och piratskeppet. Kom på att jag kunde göra en piratLO till Melker som han kan ha som tavla i sitt rum. Och så här blev resultatet:Piraten själv blev jätteglad. Nu funderar jag bara på hur jag ska få upp den på väggen. Hänger den som den är är risken stor att någon pillrar sönder den men om jag ramar in den syns inte den fina scallop-kanten så bra och man ser inte djupet på figurerna (de sitter på 3d-kuddar). Det tål att funderas på lite...

Nä, nu väntar sängen. Idag var första dagen på jobbet efter semestern och det känns i huvudet ;-)
Kramelikram Veronica

4 kommentarer:

Jenn in MO sa...

Love the Pirate layout Veronica! Check out my blog (the weight-loss one) I have something there for you!

annkan sa...

Men du- vilken fantastisk ide'!
Snacka om att vara pedagogisk mamma!!

Helt underbar tavla!!!

Petraso sa...

inte lätt med lapp slet flera år med detta men fck köra droppar i slutet för min son blev allegisk av plåsterna.....men Va pirat är ju super kul!!

Monica =) sa...

Härlig LO!!
Apropå ram: vår lokala scrapaffär har ramar för LOś (funkar även för gamla LP-skivor=) Själva ramens kant "sticker ut" lite och man sätter fast LOn med fästkuddar. Går alltså lätt att variera mellan olika motiv.Den finns i flera färger.

http://www.ramix.se/news_1.html
Gå in under "produkter" och sedan "inramningar" om du är nyfiken!

Vet inte var du finns, men denna butik finns i Mölnlycke utanför Göteborg =)