onsdag 28 april 2010

Viggo cyklar

Viggo lärde sig cykla redan i höstas men då hade han inte vett att titta rakt fram eller bromsa så han körde in i allt eller ramlade omkull. Nu i vår har han längtat efter att snön skulle smälta så han kunde cykla igen. Han har fått öva på en gammal 12" cykel men så för några helger sedan köpte vi en 16" istället (likadan som Melker har). Men då helt plötsligt blev det lite otäckt med en stor cykel och han ville bara använda den gamla.

Men skam den som ger sig, i måndags vågade han och det gick ju jättefint =)

Here's a little video showing Viggo riding his new BIG bike =)

För er som har mindre barn kan jag verkligen rekommendera att köpa dem en Springcykel (finns billiga på Biltema eller originalet på springcykel.se) Båda våra killar har haft springcykel sedan två årsåldern och de har lärt sig cykla tidigt och har kanonbra balans. Skippa stödhjulen - jag tror de stjälper mer än de hjälper...

(det är bokbussen som tutar i slutet - härligt att bo på landet =)

Må så gott!

Kramelkram Veronica

5 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vilka söta pojkar du har! Och va goa o snälla de verkar vara mot varann, härligt att se:) Får man fråga hur många år det är mellan de? Vi har börjat fundera på att skaffa ett syskon till våran lilla dotter som precis fyllt året.. och då snöar man helt å hållet in på åldersskillnad på en gång. Ungefär samma effekt som när man bara ser en massa gravidmagar överallt när man själv är gravid så ser jag bara syskon o ålderskillnad nu *haha*, något som jag inte alls reflekterat så vidare värst mycket över förut. Konstigt det där;)
Tack för cykeltipset, vips så är hon ju snart två, blir väl lagom till nästa sommar man får ta o införskaffa en sådan! Superbra:D
Nej usch va klockan är mycket, nu måste jag gå o sussa i kapp m resten av familjen.
Hoppas att ni får en trevlig Valborg i helgen!
*Stora kramar*

josefine sa...

Jag har kommenterat hos dig med men inte fått svar men nu testar jag igen då!
Bara mååååååste åka till Statoil å köpa denna underbart goda choklad. Det får bli i helgen!
Har skrivit ett par gånger å frågat om Salladsmixen, hade helt glömt av den tills för ett tag sen då jag såg den i skåpet! Vill du fortfarande ha den eller har du köpt en "ny" ?! Hör av dig så kommer jag å lämnar den :)

Anonym sa...

Gratta Viggo att han lärt sig cykla. Och Melkes gjorde ju en fin entre på slutet. Bokbuss är bra.
En annan får åka till stan...
Kram på er
Kerstin

maybe*mej sa...

Så skönt att höra att du är på bättringsvägen. Superfin Lo du gjort med barnen i sjörövarkostym ...m.m.
Vi har en lika dan kostym. =) används flitigt.
Visst är det kul då barnen har lärt sig cykla ordentligt. Då kan man ut och trampa ihop.
kram

Johanna sa...

Så bra kommentar!! Mkt bättre att öva balansen för att sedan vara mogen för en riktig cykel, varje barn måste igenom sina stadier för att vara mogen för den stora cykeln -tänk vilken lycka när man äntligen kan, är redo och får sin första cykel!! Sånt stärker verkligen barnet på alla sätt :-)