torsdag 11 juni 2009

Stockholm i mitt hjärta.......

....... ja fast utan en viss blå kavaj ;-)

Jag och Martin bodde tre år i Stockholm när jag pluggade till optiker 2000-03. Eller ja, vi bodde i Hagsätra, en söderförort, och frågar man en "riktig" 08a skulle de nog säga att vi bodde väldigt utsocknes.... =)
Vi är båda riktiga lantisar och ärligt talat trodde vi väl inte riktigt att vi skulle trivas i storstaden men det gjorde vi faktiskt. Fast vi bodde ju som sagt var väldigt långt ut från stan men tur var väl det - hade vi haft en mysig lägenhet på söder eller nåt hade vi kanske blivit kvar ;-) Nä, ärligt talat hade nog den risken varit minimal för jag tror det är svårt att hitta lägenheter centralt med en egen verkstad till Martin =)

Men tiden där uppe skapade en kärlek till vår underbart vackra huvudstad och vi gillar att åka dit åtminstonne en gång om året. När vi väl är där måste vi bara ta en tur i Gamla stan - jag älskar att ströva omkring i de vackra gränderna..Eftersom vi åkte tåg försökte vi oss på en minimal packning vilket resulterade i att jag fick lämna min älskade D90 (kameran) hemma till förmån för min "lilla" kamera. Nu i efterhand ångrar jag det för man blir verkligen bortskämd med en snabb kamera som fast man (jag) är amatör tar ( i mitt tycke ;-) bra bilder och ingen i min familj gillar att posera mer än tre sekunder.

Vi gick även en tur till slottet och där hade de någon form av exercisövning och Melker tyckte det var jättespännande. Fast han blev lite besviken att de aldrig sköt med kanonerna =)

Melker spanar efter kungen.

På lördagen (nationaldagen) började vi dagen på Skansen. Det var lite folk på morgonen och det var skönt, vi kunde se på djuren utan att trängas. Förutom djuren tittade vi (eller mest jag) på de fina små stugorna och vackra trähusen. Tänk att få bo i detta fina hus, fast kankse inte på Skansen ;-)Björnarna var några av Viggos favoriter. Ungarna var så söta.Snacka om fika med fin utsikt!Här har jag lyckats fånga båda grabbarna och det LER, båda två - samtidigt!! Utan att göra någon grimas eller blunda...Efter Skansen gick vi till Aquaria (vattenmuseum) och tittade en massa fina fiskar. Höjdpunkten var när vi fick se på när de matade hajarna. Melker pratar fortfarande om det.
Vi hälsade även på Nemo och Doris =)Eftersom det var nationaldagen skulle kungafamiljen komma till Skansen. Vi hade tänkt att åka tillbaka till hotellet och se på tv-sändingen men när vi gick in till stan från Djurgården höll de på att spärra av gatorna. Vi frågade en militärpolis när kungaparet skulle åka förbi och fick svaret att de skulle åka från slottet ungefär en timme senare. Vi passade på att äta lite och sedan ställde vi oss utmed avspärrningarna och väntade. Efter tio minuter kommer det en massa ryttare och sedan två vagnar med först kungen och drottningen och sedan kunga"barnen". Än en gång förbannade jag min sega kamera men lyckades i alla fall få ett mkt suddig kort på kungaparet. Man ser i alla fall att det är dem =)När de åkte förbi säger Melker:
-Men mamma, det var ju bara en vanlig gammal gubbe! Han hade ju inte ens krona!


När vi sedan frågade barnen vad som var roligast med Stockholmsresan svarade Melker direkt - att vinka åt kungen...och efter en stunds funderande- och att se när de matade hajarna...
Vad säger man, vi har besökt Skansen, Skansen-akvariet, Aquaria, Vasamuseet, Junibacken, Livrustkammaren och Skattkammaren och så var det bästa att vinka åt kungen?? Fast sist vi var i Stockholm var rulltrappan i tunnelbanan det roligaste så vi har avancerat =)

Kramelikram

2 kommentarer:

Rimna sa...

Vad roligt ni verkar ha haft det!

Jag håller med om kameran, jag är redan bortskämd med snabbheten!

Måste fråga om ni åt på den där restaurangen??? Vet du Veronica, jag kan rikgtigt längta efter att få äta där igen! Men sällskapet betydde nog mycket för smaken också!

Kram

Malin sa...

Så mysigt ni verkar ha haft det! hemskt ledsen att vi inte kan komma idag. Jag var ju som du kanske hört inlagd natten till igår o även om jag är bättre idag är jag sååå trött, o Timmie hostar massor så vi får tyvärr avstå. Hoppas verkligen att det blir fler gånger! Hoppas att kalaset blir kul o att ni får en trevlig kväll tillsammans m våra kära vänner Karin o Martin m barn. Stor kram Malin