måndag 8 april 2013

Med en enkel tulupan - för Scrapfabriken

Som så många andra har jag fallit pladask för Make it Craftys härliga stämplar!! Så fina och så roliga att färglägga! För mig som mest färglagt TGF och andra motiv med större ytor känns det kul med lite "sirligare" motiv. Ljuvliga Cynthia har jag färglagt med distresspennorna och vattenpensel.

Fördelen med att måla med distresspennorna är att man kan ta upp samma färger på dynorna när man ex stämplar bakgrundsstämplar. Jag har även använt samma färg på dynan när jag färgat in kanterna med min blending tool som på skuggfärgen runt tjejen.


Den mörka rosa färgen på blommorna är Worn lipstick, samma färg fast i dyna har jag använt när jag stämplat cirklarna på bakgrunden och för att färga in pilen. Nyanserna blir inte exakt likadana men för mig duger det gott ;-)


För lite extra effekt la jag på lite crackle accent på filmrutorna.


Den härliga pilen är Pink Paislees Artisan Chipboard som jag har färgat in med min blending tool och distressdynan Worn lipstick.


Ja, jag vet att jag tjatar om mitt plast-ark som jag använder till lite av varje men jag kan inte låta bli. Dagens tips gäller bakgrundstämplar för att rama in ett målat motiv. Många stämplar lite sådär på måfå och lyckas alltid få till det sådär snyggt och perfekt. Tyvärr tillhör inte jag den skaran, i alla fall inte varje gång. Det har hänt att jag suttit flera timmar och färglagt ett motiv för att sedan misslyckas totalt med bakgrundstämplarna runt. Då kommer mitt älskade plast-ark till nytta!!

Lägg det helt enkelt över det färdiga motivet och prova dig fram! Distressdynorna fäster lite dåligt på plasten så i detta skedet använder jag bara Momento-dynorna. Använd gärna olika färger även om det inte är de rätta färgerna för slutresultatet. Det är lätt att bara torka av om det blir fel och prova på nytt!

3 kommentarer:

Anna sa...

Kanonfint kort!

Och vad fiffigt med plastarket. Till heller inte dem som "bara" få till det så där snyggt.

Vårkramen Anna

hellenbell sa...

bara tokgillar kortet!
så fint med alla detaljer som man kan titta på hur länge som helst!

MezzaNotte sa...

Bra tips det där med plasten! Slutresultatet blev bara för läckert!