måndag 4 februari 2013

Bebiskort för Scrapfabriken

Tjingeling! Idag är det min tur att blogga för Scrapfabriken och jag visar ett sockersött bebiskort! Som kill-mamma är det ibland skönt att få göra tjejiga kort och riktigt grotta ner mig i rosa och söta dekorationer. Mamman till den här nyfödda tjejen är inte fullt lika "rosa" av sig så jag vägde upp det lite med turkost. Det är, enligt mig, en färg som ALLTID passar in men är väldigt snyggt ihop med rosa.


Jag brukar nästan alltid färga in kanterna på mönsterpappret med någon brun eller grå distressdyna och min blendingtool för att få bättre kontrast mot bakgrundspappret. Ibland färgar jag även in kanten på det målade motivet. Men det är inte alltid det passar och det känns så trist OM man färgar in motivet och så känns det bara "smutsigt" och inte alls passar in i helheten. Visst kan man skära bort de infärgade kanterna men det är inte alltid det funkar.


Jag löser det lätt genom att färga in ett "hörn" på ett, i det här fallet, vitt papper och lägga det bakom motivet. Då ser man om det passar in med infärgad kant eller inte. Tycker man det är svårt med bara ett hörn kan man skära till ett papper som är lite större än motivet och färga in alla fyra kanter. I det här fallet tyckte jag det var snyggare med rena vita kanter.


När jag planerar självhäftande dekorationer som ex bling-swirvlar brukar jag klippa ut en swirvel från det genomskinliga arket. Då kan man lätt flytta runt den och se var den passar bäst. Ibland får jag klippa ut både två och tre swirvlar innan jag hittar den rätta!
Kila över till bloggen för mer info!

Ha en underbar vecka!

2 kommentarer:

Anna sa...

Urgulligt kort med snygg färgkombo.

Vinterkramen Anna

Mary sa...

Inte fullt lika rosa?? Nu förstår jag inte alls? ;)