fredag 30 januari 2009

Firarswapp på Scrappiz

Jag är med på en firarswapp på scrapforumet Scrappiz. Och idag är det min dag att få öppna paket. Alla paket har inte hittat hit än men här kommer ett kort på allt fint jag fått idag =)


En MASSA fina prickiga band, journalingspots, embossingpulver, halvpärlor och stenar, owerlay, minialbum, clearstamps och bokstäver. Kan det bli bättre? Jag har redan packat ner allt för morgondagens scrapträff.

Kramelikram

Full fart mot helgen

Fredagen är nog min favoritdag i veckan. Okej det är en vanlig jobbardag men när det är avklarat så väntar fredagsmys med familjen i soffan framför Let's dance och lite god mat och kanske ett glas rött och så ligger hela helgen framför en =)

På tal om Let's Dance så är det tråkigt att Magdalena Graaf blivit sjuk, hon är väl inte min favorit (det är Morgan Alling) men när hon försvinner gör ju även hennes partner- Daniel DaSilva det. Inte så att jag tycker han är snyggast i världen direkt men han har "något" och så verkar han så himla trevlig och dansar som en gud... Skulle inte tacka nej till några veckors dansträning OM jag slapp vara med i TV.

Nu väntar en fullspäckad men underbar helg. I morgon ska jag hämta världens bästa Rimna vid tåget för att sedan ta oss till lokalen vi har lånat för helgens scrap-träff. Det ska bli så himla kul.

Efter en helg av avslappnande pyssel och mycket babbel drar vi upp till Orsa för en veckas vinter. (Hoppas det är snö där =) Barnen har längtat och längtat. Frågorna - När ska vi åka skidor? Är det långt kvar? har kommit varje dag de sista veckorna.
Vi åker tillsammans med mina föräldrar och lillebror så vi kommer att få hjälp med barnen vilket betyder att mamman kanske kan få åka nån sväng själv i backen. Sen om jag gör mig bäst i barnbacken hasandes fram är en annan femma - har inte åkt slalom sedan januari-94!!!

Tänkte avsluta med att visa en födelsedagsLO. Det har blivit mycket födelsedagskort och LOs det sista. Håll tummarna att de nya diesen kommer idag så jag kan byta tema ;-)

Kortet är taget när Melker och hans kompis Erik hade 2årskalas. Jag var gravid med Viggo och var sjukskriven med hotande förtidsbörd och var ordinerad minimal aktivitet. Hur lätt det nu är med en 2åring hemma! Så därför fick mamma följa med som hjälp på kalaset. Medans jag mest satt på en stol fick mamsen hjälpa till med kalasbestyren och en överspeedad Melker =)

Kan tillägga att Viggo kom några dagar efter kalaset, åtta veckor för tidigt.




l
Närbilderna blir så gula eftersom de tas utan blixt.... 2:an är stansad i dekorgummi så den får en fin 3D effekt.

Trevlig helg!
Kramelikram

torsdag 29 januari 2009

Boys will be boys...

När jag gick in i grabbarnas rum för att släcka Melkers sänglampa nu ikväll höll jag på att trampa på den här konstellationen. Vad säger man? Boys will be boys, mammas gamla My little ponys och Viggos motorcykel =)



Här kommer bröllopsLOn jag pratade om tidigare. Jag har scrappat det här kortet innan men det är ett av mina favoriter.



Jag väntar fortfarande på mitt paket från QK men så fort jag får det lovar jag att återkomma med Blogcandy i form av de nya diesen.

Kramelikram

Give away hos Scrap-Mart

Just nu har Scrap-Mart två stora "tävlingar".

För varje $25 du handlar för t.o.m den 2 februari (kl 12pm EST = kl 07,00 den 3/2 svensk tid) får du 1 lott. Handlar du ex för 100 dollar får du alltså 4 lotter. Scrap-Mart lottar ut 1 Silhouette, 10 alfabet, Rev dies och 2x2 die sets!!!!

Vidare har de även en Give-a-way som är alldels GRATIS!!!
Maila ditt namn och adress till giveaway@scrap-mart.com så har du chansen att vinna valfria QK-produkter för $1000.
Maila in ditt namn innan den 4 februari så kan du bli en av två lyckliga vinnare.

Alla vinnare kommer att presenteras på Scrap-Marts blogg och jag kan lova om det blir en svensk vinnare lär ni få läsa det här också!!
Så vad väntar ni på. det vore jättekul med många tävlande från Sverige!!

Kramelikram

onsdag 28 januari 2009

Plastic Fantastic

Var ju bara tvungen att visa upp mina nya brillor =). Som optiker har jag fördelen att ha flera par att välja mellan och på sista tiden har jag visst fastnat i plast-träsket. Jag började fundera och upptäckte att de sista fyra paren varit plastbågar. Min absoluta favorit har varit mina vita (det kan bero på att de är så himla sköna) men jag kände att jag "saknade" ett par mörka lite större bågar. Så hittade jag de här som jag verkligen trivs med. Passande nog fick jag dem dagen efter jag piffat till håret med lite mörkare färg.



Har lekt lite med min kamera och provat olika inställningar för att ta självporträtt och kan villigt erkänna att jag inte gör mig så bra på bild men det här är nog det bästa kortet!!

Nu ska jag städa i mitt scrap & skräprum så Rimna har någonstans att sova i helgen =)

Kramelikram

lördag 24 januari 2009

Äntligen helg

Denna veckan har det varit full rulle på jobbet så veckan har gått jättefort. Jag har varit så trött när jag kommit hem på kvällen att jag inte orkat göra så mycket. Inte ens scrappat - det är allvarligt =)
Jag laddar för fullt för nästa helg då vi ska ha en liten scrap-träff här i stan. Underbara Rimna ska komma hit och sova över. Det ska bli så himla kul, vi har inte träffats sedan vi var på Handarbetas träff i Stockholm i höstas. Om jag tänker efter så är det faktiskt enda gången som vi har träffats... Hmm, det känns märkligt - det känns som vi kännt varandra jättelänge =)

Vi blir ett härligt gäng som ska träffas och pyssla hela helgen. Jag längtar!!! Får ta mig tid i veckan och packa några kit så jag inte behöver slösa dyrbar tid med att välja kort och papper. Jag gjorde så sist och det var faktiskt jättebra.

Nu i helgen är det två "stora" mässor för mig. På hemmaplan (eller i Sverige i alla fall, i Stockholm) pågår Optikmässan. I år åker min chef själv så jag hoppas han kommer hem med en massa snygga bågar. I det stora landet over there pågår CHA-mässan för fullt. Väntar med spänning vad mina DT-kompisar har att berätta och visa. Katie har lovat att filma en massa och visa oss. Hade jag bara haft möjlighet (råd) att åka dit hade jag också fått gå med. Hoppas på den stora lottovinsten så jag kan åka med i höst.

Här kommer några alster som jag gjort tidigare med dies från QKs januari-release.
Först ut är en LO med lilleman Viggo. Det komiska är att det egentligen är storebror Melker som har en groda som gosedjur (inte den på bilden utan en "mjukare") men jag hade inte några bra kort framkallade med Melker och hans groda och så hittade jag det här och tänkte att det får duga. Grodan är nedladdad till min Silhouette.



Kort på Melkers första födelsedag. Han sitter fortfarande i pyamasen och är mer intresserad av pappret än paketets innehåll (en pyamas med grodor på). Det syns inte alls men 1:an är guld-embossad och stjärnan har "fasade/embossade" kanter.



Ett superenkelt och snabbt grattiskort med spill från en LO.



Slutligen ett kort till våra kompisars kille som fyllde 3 år igår. Papprena är spill från en bröllopsLO som jag ska visa senare. Jag försöker att använda spillbitarna från en LO direkt och göra ett kort eller två när man ändå har matchande saker framme. 3:an har jag stansat i vitt papper och sedan färglagt med ProMarkers/Copics för att få rätt färger.



Avslutningsvis kan jag avslöja att jag tänkte ha lite blogcandy snart. Jag väntar på QKs CHA-release och har beställt några extra dies som jag tänkte lotta ut. Eftersom paketet kommer direkt från QK den här gången vågar jag inte lita på att allt är med. Så direkt när jag fått paketet och vet vad jag kan lotta ut kommer själva tävlingen. Så titta in snart igen =)
För er som är nyfikna på vad som kommer kan titta in på Kutzingar och tjuvkika ;-)

Kramelikram

tisdag 13 januari 2009

Min kära far

Har knåpat ihop en LO med min underbara pappa. Eftersom det alltid är mörkt när jag kommer hem får jag försöka fota med en massa lampor och blixt, tyvärr blir ju inte färgerna så bra men ni får hålla till godo.





Närbilderna blir om möjligt ännu sämre, väldigt gula tyvärr..




Den här fyndiga stämpeln finns hos Papermaze. Jag har embossat den i vitt så den syns ordentligt =)

Kramelikram

Som julafton igen...

När jag kom hem från jobbet idag låg det ett pakt från USA på köksbänken!!! Gissa om jag vart glad, jag trodde inte jag skulle få det förrän tidigast slutet på den här veckan. Det var MASSOR med nya dies, det riktigt kliar i fingrarna att sätta igång.


Så här ser härligheten ut:


Ursäkta blixten mitt i fejan på grodan =)


Som ni kanske ser saknas 7ans ljus men det får vi ta med nästa omgång som kommer att vara CHA-releasen. Jag kan lova att de diesen är väl värda att vänta på!! Väldigt mycket nytänkade från QK.

Nu är det lekdags.....
Kramelikram

söndag 11 januari 2009

Hoppas på tur =)

Kutzingar kan man just nu vinna Blogg-candy i form av QK dies. Jag tänkte kamma hem Dinosarien =)

Idag var Marika här och vi kämpade tappert med att få något gjort men det var stört omöjligt med fyra grabbar som absolut inte ville kolla på video när alla popcornen var slut utan pyssla med oss. Det slutade med att vi bara lånade varandras dies och stansade lite.
Vi gjorde även tappra försök att filma några "how-to-videos" till Scrap-Marts blogg. Tur att jag hade tänkt göra dem utan ljud och lägga in text för det var high life konstant.

Återkommer snart med några LOs från QKs januarinyheter.

Kramelikram

fredag 9 januari 2009

La familia

Tänkte visa ett av de ovanliga korten där hela vår familj är samlad. Min kära make hatar att vara med på kort så oftast gör han en grimas eller så ser ut som en psykotisk massmördare. På just det här kortet ser han nästan normal ut, bara lite stirrande blick =)

De enda korten som han ser helt normal ut på är våra bröllopskort - men så hade vi med oss en fotograf hela dagen också....


Kortet är taget på julafton hemma hos mina svärföräldrar. Jag håller i Viggos absoluta favoritjulklapp - en plånbok med Blixten McQueen (från filmen Bilar).
Ser nu att jag visst har på mig samma tunika som på min profilbild;-) För er som undrar kan jag tillägga att jag faktiskt har fler kläder, även om garderoben varit lite mer välfylld om jag valt en lite billigare hobby som svampplockning, tennsoldater eller tom golf...

Idag har jag anmält mig till en fotokurs. Det ska bli så himla kul att få lära sig lite mer om fotografering och hur jag kan jobba mer med min kamera. Nu måste jag bara vänta tills mitten på februari innan kursen börjar..... Tålamod är inte min starka sida =)

Kramelikram Veronica

Grattiskort

Medans jag väntar på mitt paket med de nya diesen (både dec + jan releaserna) har jag lekt lite med min silhouette. Eftersom jag egentligen föredrar att stansa "på riktigt" har jag inte tagit mig tid att lära mig min sil ordentligt. Men nu tittade jag in på Quickutz.se och lärde mig en massa nya saker, på svenska =)

Det här tårtkortet var snabbt och lätt att göra. Inuti kortet står det: It's your day... ..spoil yourself silly!





Det sysn lite dåligt på kortet med både bokstäver och "tårtdekoration" är glittriga.

Titta gärna in på Scrat-Mart blogg där de andra tjejerna visar sina senaste alster med december och januaris nya dies.

Kramelikram Veronica

onsdag 7 januari 2009

Undrar...

.. hur skråen jag ska göra för att texten "om mig" inte ska sitta ihop...??? Fast det är massa radbyten emellan när jag redigerar blir det en enda lång text.. Fattar som vanligt nada...

söndag 4 januari 2009

Hej mitt vinterland

Från att inte gjort ett tävlingsbidrag på evigheter har jag helt plötsligt gjort två stycken inom två dagar!

Scrappakalja har en rolig tävling fram till den 7/1. Man ska scrappa med temat vinter och samtidigt välja en av följande bingorader:



Jag valde dymo, fem mönstrade papper och något stämplat. Det var nog första gången jag använde så många olika mänstrade papper så det var en utmaing men jag lyckades hittade några matchande vinterpapper.
Det syns lite dåligt men de utstansade snöflingorna är glitter-embossade.



Stämplen är söt Penny black-hund.
Nu väntar en avfrostning av frysen - får passa på när det är - 12 grader ute =)
Kramelikram Veronica

lördag 3 januari 2009

Tävlingsbidrag och lita annat smått och gott....

Allt som oftast trillar jag in på Dr Ninas blogg för att inspireras av hennes tok-roliga kort. Just nu har hon en skisstävling som jag självklart hoppade på. Den håller på tills i morgon så du hinner du också =)

Så här ser skissen ut:


Det första jag tänker på när det gäller Dr Nina är ju Doodle factory-stämplar men eftersom jag glömt mina ProMarkers och Copics-pennor hos en kompis passade jag på att använda fotostämpeln på grabbarna igen. Resultatet blev ett grattiskort till svärmor.

Ja, ja, nån gång ska jag väl lyckas fota rakt =)



Hjärtat har jag fått i nån swap tror jag, är det någon som vet märke och var jag kan köpa fler får ni gärna hojta till.....
Fortsätter med en LO med dies från Woodland releasen.


Här är ett kort på vår äldsta kille som älskar att vara i skogen. Det här kortet togs när vi hade blomstertema på Skogs-knytte (det som är innan mulle för 3-4 åringar)


Alfabetet är Aquarius och jag har limmat dem lite förskjutet för en skuggeffekt.

Sist ut är bröderna bus =) Här hamnade de sista hjärtanen jag hade så som sagt, hojta till om du vet var jag kan hitta dem =)

Klamrarna och pilen har jag ritat och färglagt med mina PMs.
Nu väntar sushi - tror riset har kallnat nu så jag kan göra några rullar!!
Kramelikram Veronica